Stacaravan

Wanneer kies je voor een stacaravan verzekering?

Premie stacaravan

Een eigen plekje waar je heerlijke tot rust komt in de vakantie of als je een weekendje weg bent. Ook als je niet aanwezig bent wil je dat de spullen in en aan je stacaravan goed verzekerd zijn. Je kunt de stacaravan verzekeren voor de dekkingen die jij nodig vindt. Naast de stacaravan kun je de inboedel meeverzekeren voor diefstal, vandalisme of brandschade tot een bedrag van € 10.000,- Je kunt de stacaravan verzekering gemakkelijk online regelen.

Kies voor de optie stacaravan als jouw caravan als volgt wordt gebruikt:

  •  Toercaravan die alleen gebruikt wordt als stacaravan.

Er komt dan een clausule op de polis dat schade veroorzaakt door het rij risico niet is verzekerd. De premie voor een stacaravan is lager dan voor een toercaravan omdat het schade risico aanzienlijk lager is.

  • Een chalet
  • Bungalow zonder fundering
  • Tiny House voor recreatief gebruik. Bij permanent gebruik kan het huisje verzekerd worden in het woonpakket
  • Zelfbouw stacaravan

Een stacaravan mag maximaal 4 weken per jaar worden verhuurd. De stacaravan is uitsluitend verzekerd tijdens recreatieve verhuur aan particulieren. De stacaravan mag geen eigendom zijn van een bedrijf.

Ook hebben we mogelijkheden voor het verzekeren van een eigen- of zelfbouw stacaravan. Om discussie te voorkomen over de verzekerde waarde moeten er aankoopnota’s van de materialen in combinatie met foto’s aangeleverd worden. De maatschappij heeft een voorkeur om een taxatierapport te ontvangen.

Heb je nog vragen over het verzekeren van een stacaravan? Bel ons, we helpen graag!