Reisverzekering

Reisverzekering caravanverzekering

Op vakantie, daar kijk je het hele jaar naar uit. Veenstra & de Jong snapt dat. Voordat je vertrekt wil je alles goed geregeld hebben, daarom geeft een reisverzekeringen die aansluit bij je wensen de rust tijdens je vakantie. Ga je vaker dan één keer op vakantie per jaar? Dan is de doorlopende reisverzekering het voordeligste.

Voordelen

 • Kinderen tot vijf jaar zijn gratis meeverzekerd;
 • Scherpe premie;
 • Uitstekende dekking.

De reisverzekering van Unigarant heeft de beste prijs/kwaliteitsverhouding volgens de Consumentenbond.

Één keer per jaar op vakantie:
Kortlopende reisverzekering

Meer dan één keer per jaar op vakantie:

Doorlopende reisverzekering

Er zijn 2 opties, Basis en Uitgebreid:

Basis:

Daarnaast heb je recht op enkele belangrijke vergoedingen. Bijvoorbeeld als je per ongeluk iets stuk maakt in je hotelkamer of vakantiehuis of als je plotseling extra reis- of telefoonkosten hebt, de Basis reisverzekering heeft standaard Europadekking (+ IJsland, Madeira, de Azoren, de Canarische Eilanden, landen aan de Middellandse zee). Voor een vakantie buiten Europa is het mogelijk de Basis reisverzekering uit te breiden met werelddekking.

Verzekerd

Je bent goed verzekerd als er iets onverwacht gebeurt. Je krijgt hulp van de ANWB Alarmcentrale. Je bent daarnaast verzekerd voor onvoorziene uitgaven, zoals: hulp van de ANWB Alarmcentrale en bijvoorbeeld reisadvies.

 • noodzakelijke (terug)reis- en verblijfkosten
 • telefoonkosten met de ANWB Alarmcentrale, andere hulpdiensten of het thuisfront
 • schade aan de gehuurde vakantiewoning

Uitgebreid:
De reisverzekering uitgebreid van Unigarant biedt meer dan de Basis reisverzekering. Met uitgebreid heb je aanvullende dekkingen extra waaruit je kan kiezen en is de vergoeding vaak ruimer voor de dekkingen die je kiest.

Aanvullende dekkingen

Aanvullende dekking Basis Uitgebreid
Medische kosten X X
Bagage X X
Ongevallen X X
Wintersport en Bijzondere Sporten X X
Hobby- en Sportuitrusting X
Geld X
Reisrechtsbijstand X
Verkeersrechtsbijstand X
Vervangend Vervoer en Verblijf X
Autohulp X

Deze aanvullende dekkingen kun je afsluiten bij de varianten Basis en Uitgebreid.

Medische kosten

De zorgverzekering vergoedt niet altijd alle medische kosten die je maakt in het buitenland. Daarvoor is deze aanvullende dekking. Wij adviseren je om naar de zorgverzekering te kijken, om over- of onderverzekering te voorkomen.

Bij medische noodzaak vergoedt de maatschappij de kosten van:

 • ziekenhuisopname
 • medische behandeling
 • vervoer naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis
 • het verplicht eigen risico, het vrijwillig eigen risico wordt niet vergoed.

Let op: heb je geen Wintersportdekking afgesloten? Dan zijn medische kosten gemaakt tijdens wintersport niet gedekt (ook al heb je de dekking ‘Medische kosten’ meeverzekerd).

Bagage

Met deze aanvullende dekking is de bagage verzekerd voor diefstal, verlies en schade. Bij de dekking Basis heb je wel een eigen risico. Bij Uitgebreid bepaal je zelf of je een eigen risico wil.

Hobby- en sportuitrusting

Dit is een goede aanvulling op de aanvullende dekking Bagage. Hiermee zijn bijvoorbeeld golfspullen, videoapparatuur of duikspullen extra verzekerd tot maximaal € 3.500,- voor het hele reisgezelschap. Een overzicht van de verzekerde spullen vind je in de voorwaarden.

voorwaarden reisverzekering unigarant

Let op: deze aanvullende dekking kan alleen in combinatie met Bagage.

Geld

Je krijgt een vergoeding als zijn geld wordt gestolen of als hij het verliest. Wij vergoeden maximaal € 350,- per persoon, en maximaal € 600,- voor het hele reisgezelschap.

Let op: deze aanvullende dekking kan alleen in combinatie met Bagage.

Ongevallen

Met deze dekking ben je verzekerd bij overlijden of als je blijvend invalide raakt. Bij overlijden wordt er € 35.000,- uitgekeerd en bij blijvende invaliditeit maximaal € 100.000,-.

Reisrechtsbijstand

Met deze dekking worden de kosten voor juridisch advies en hulp tot € 25.000,- vergoed. Dat kan tijdens de reis, maar ook na de reis. Heb je al een rechtsbijstandverzekering? Dan is deze aanvullende dekking niet nodig.

Verkeersrechtsbijstand

Krijg je schade doordat je met je auto of motor deelneemt aan het verkeer? Krijg je een conflict met bijvoorbeeld een medeweggebruiker of na een verkeersongeval. Dan kun je met deze dekking rekenen op de hulp van een jurist.

Wintersport en bijzondere sporten

Met deze aanvullende dekking zijn ook bijzondere en gevaarlijke sporten, zoals wintersport of raften. Je bent verzekerd voor onder andere:

 • schade of diefstal van sportbagage;
 • schade of diefstal van gehuurde spullen;
 • verliest van een skipas;
 • de kosten van skilessen die niet doorgaan;
 • onverwachte kosten, zoals een gipsvlucht of helikopter.

Deze dekking hoef je niet af te sluiten voor standaard sporten, zoals voetbal, paardrijden of onderwatersporten.

Let op: onder deze aanvullende dekking vallen geen medische kosten.  Advies is om naast de dekking ‘Wintersport en Bijzondere Sporten’ ook altijd ‘Medische kosten’ mee te verzekeren.

Autohulp

Krijg je pech in Europa waardoor je auto, motor, camper of caravan niet meer kan rijden? Dan regelt de ANWB de reparatie. Kan het niet binnen twee werkdagen gerepareerd worden? Dan zorgen wij ervoor dat de auto of caravan terug naar Nederland wordt gebracht. Je hebt  Autohulp niet nodig als je de dekking Wegenwacht Europa heeft.

Leeftijd van de auto
Bij het afsluiten van deze dekking mag de auto niet ouder zijn dan 20 jaar. Je houdt recht op hulp als deze dekking op de polis staat en de auto in de loop van tijd ouder is geworden dan 20 jaar.

Vervangend vervoer en verblijf

Dit is een goede aanvulling op de dekking Autohulp. Wij regelen een vervangende auto of vervangend verblijf.  Hiervoor heb je een creditcard nodig. Valt de bestuurder uit en kan je reisgenoot niet terugrijden? Dan vergoed de verzekeringsmaatschappij de terugreis. Alleen als je de dekking Autohulp heeft, brengt de maatschappij het voertuig terug naar Nederland.

Eigen risico

 Basis  Uitgebreid
 Eigen risico standaard  € 100,-  € 0,-
 Eigen risico optioneel  € 50,-  € 50,-

Er is alleen een eigen risico op de aanvullende dekking Bagage.

… lees minder.
Lees meer…