7 tips voor een goedkope camperverzekering

Teveel premie betalen voor een camperverzekering wil niemand. Een goedkope premie is vaak een voorwaarde voor het afsluiten van een camper verzekering. Het moet echter niet zo zijn dan je achteraf met veel kosten wordt opgezadeld. De vraag is dan, hoe vind je een kampeerverzekering die goedkoop is maar achteraf niet duur is? Bij Veenstra & De Jong Assurantiën krijg je altijd transparant advies. In deze blog lees je 7 tips hoe je een goedkope camperverzekering regelt die achteraf niet voor verrassingen zorgt.

premie camper

1. Bonusprogramma

Maak gebruik van het bonusprogramma van Veenstra & de Jong Assurantiën. Dit kan tijdens het aanvragen van de verzekering. Omdat wij veel camperverzekeringen in beheer hebben, mogen wij onze klanten een mooie deal aanbieden. Wat houdt het bonusprogramma in het kort in? Opgebouwde schadevrije jaren van je autoverzekering mag je ook opgeven voor je camper. Zelfs als je auto niet bij via ons kantoor is verzekerd. Heb je bijvoorbeeld 3 schadevrije jaren? Dan krijg je 3 tredes op de camper extra etc. Dit loopt op tot 12 schadevrije jaren, Het kan dus zijn dat me meteen op 80% no-claim korting uitkomt. Uniek in Nederland.

2. WA, WA gedeeltelijk of WA volledig?

Kies je camperverzekering met aandacht. In de praktijk komen wij regelmatig tegen dat mensen onder- of over verzekerd zijn. Soms omdat de situatie is gewijzigd maar soms omdat er op basis van onjuiste informatie keuzes zijn gemaakt. Er is keuze uit een WA, WA Gedeeltelijk Casco en een WA Volledig Casco camperverzekering. De camper kun je aanvullend verzekeren voor inzittenden verzekering, inboedel en rechtsbijstand. Goedkoop is soms duurkoop. Goed laten adviseren dus. Bij ons kun je terecht via mail en telefonisch (0513 – 64 64 94) we zijn goed bereikbaar en we geven je altijd een eerlijk advies. Ook als dit betekent dan we je verhuizen naar een andere partij.

3. Camper verhuren?

Ga je de camper puur voor eigen gebruik inzetten of ga je de camper verhuren? Deze goedkope camperverzekering is alleen bedoeld voor recreatief gebruik. Gebruik je de camper dagelijks of wil je de camper verhuren dan gelden er andere tarieven en voorwaarden, zoals een verhoogd eigen risico.

4. Eigen risico camper

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Check van te voren wat het eigen risico is, dit is het bedrag wat je zelf moet betalen in het geval dat je schade oploopt. Bij de camperverzekering van Veenstra & De Jong betaal je maar € 75,- wanneer je de schade laat repareren bij een geselecteerd schadeherstelbedrijf. En vaak krijg je ook nog gratis vervangend vervoer.

5. Gratis pechhulp in Europa voor camper

Pech onderweg is altijd vervelend, je wilt zo snel mogelijk naar je vakantiebestemming. Juist dan is het fijn als je goede hulp krijgt. Ook dat bespaart geld. Bij de camperverzekering van Veenstra & De Jong krijg je gratis hulpverlening in Nederland én Europa van de ANWB Alarmcentrale. Hoe fijn is dat?

6. Welke landen ga je bezoeken?

Wil je met de camper naar Italië? Let dan met name op dat je hagelschade hebt verzekerd. Zo rond het Gardameer wil het soms flink hagelen en daar wil je wel goed tegen verzekerd zijn. Alleen een WA verzekering is dan niet voldoende. Gedeelte Casco of Volledig Casco verzekert meestal wel tegen hagel. Hetzelfde geldt ook voor een botsing met dieren. Hier loop je in Scandinavische landen weer meer risico op.

7. Verzekering voor nieuwe campers

Nieuwe camper? Kies dan altijd voor de aankoopwaarde garantie. Wanneer je een nieuwe camper koopt wil je ook een goede camperverzekering. Dat wil zeggen, een camperverzekering die de aankoopwaarde van je camper uitbetaalt en niet de dagwaarde. Door te kiezen voor de optie aankoopwaarde garantie is dit mogelijk.

Alle 7 tips gelezen? Dan ben je klaar om met de camper op pad te gaan. Lekker genieten! Vergeet niet om eerst de goedkope camperverzekering bij Veenstra & De Jong Assurantiën aan te vragen. Dit kan je op deze website regelen. Als je wilt dan is je camper dezelfde dag al verzekerd. En in geval van twijfel, gewoon bellen naar: 0513 – 64 64 94.

Online camperverzekering afsluiten

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *